Vasile Pavel din Beiuş

Cu durere în suflet, dar și cu bucuria că în Cer s-a mai adăugat un sfânt în marele nor de martori, vă anunțăm că fratele Vasile Pavel din Beiuş a trecut la Domnul.

Un suflet smerit, slujindu-L pe Dumnezeu în taină, mai mult de pe genunchi, fratele Pavel rămâne în amintirea fraților și în istoria Oastei Domnului pentru dragostea deosebită și devotamentul pe care le-a avut față de marele om al lui Dumnezeu, fratele Traian Dorz.

În vremurile de restriște ale regimului trecut, casa fratelui Pavel a fost nu doar o Betanie sfântă, dar și un punct strategic în circuitele frățești, sora Greta și fratele Pavel asumându-și mari riscuri. Frații poposeau la fratele Pavel pentru odihnă, dar mai ales pentru a afla starea fratelui Traian și dacă poate fi vizitat.

La rândul său, fratele Traian a avut o deosebită încredere în fratele Pavel, împărtășindu-i multe din tainele Lucrării în desele întâlniri sau plecări la tratament unde mergeau adesea împreună. Fratele Pavel l-a slujit cu devotament pe fratele Traian în momentele de slăbiciune trupească a acestuia, dar fără mult zgomot, ci în taină, ca un adevărat copil al lui Dumnezeu.

Adunările de priveghere vor avea loc la Capela de lângă Cimitirul Ortodox Beiuş, Duminică, 28 Decembrie şi Luni, 29 Decembrie. Înmormântarea va fi Marţi, 30 Decembrie, începând cu orele 12.00.

În curând, veți putea urmări pe www.oasteadomnului.info filmarea adunării de priveghere de luni, 29 Decembrie.

Dumnezeu să-l odihnească între drepții Lui!