Vine tineretul Tău – Ioan Marini

Vine tineretul Tău la Tine ca roua. (Psalmi 110, 3)

Multe lucruri bune și multe biruințe a adus în țara aceasta Oastea Domnului. Una dintre aceste biruințe este, desigur, și mobilizarea tineretului și strângerea lui sub steagul Domnului Iisus. Alături de frații lor mai vârstnici, sute și mii de tineri se luptă astăzi în ostășia Domnului din Biserica Lui. Adunările Oastei sunt pline de tineri voluntari care însuflețesc și aprind adunările cu focul tineresc pe care Duhul Sfânt l-a aprins în inimile lor.

Câtă bucurie, să vezi cum tineri, fete și feciori, Îl slăvesc pe Domnul ca niște privighetori ale Domnului, alături de părinții lor, prin adunările Oastei! Tineri care până mai ieri, alaltăieri umpleau cârciumile și petrecerile, acum aleargă pe drumuri, vestindu-L pe Domnul și mântuirea, punând lumea în uimire cu cântecele și râvna lor minunată.

Tinerimea vine la Domnul. Ce bucurie! Și ce frumos spune aceasta psalmistul David: Tineretul Tău vine la Tine ca roua! Curat ca roua, așa te vrea Domnul, dragă frățioare. Și ce mult spune întoarcerea la Domnul a acestui tineret. Întrebați-i și vă vor spune ei înșiși de ce s-au înrolat în Oastea Domnului. Vă vor spune că s-au săturat de plăceri și de păcate. Nu le mai trebuie baluri și petreceri. Vor de-acum o viață nouă, sfântă, dulce și curată ca roua dimineții.

Slăvit să fie Domnul, care nu ne-a lăsat să pierim purtați de vânturile ispitelor, ci ne-a chemat la limanul Lui, în Oastea Lui, ca să luptăm și să biruim.

Iubiți frați și surioare, să-I mulțumim Domnului, cântându-i mereu cântare nouă, pentru darul cel mare de care ne-a învrednicit. Și să ajutăm și altor frățiori să-L afle pe Domnul și să se înroleze în Oastea Lui, ca să putem striga plini de bucurie, împreună cu psalmistul: Vine tineretul Tău la Tine ca roua.

Aceasta-i jertfa care-I place Domnului. Să ne predăm tinerețea în slujba Lui.

Vino dar la Domnul, dragă frățioare! Vino acum, curat ca roua, vino până nu te-ai înglodat în toate păcatele și până nu vin anii despre care vei spune că: N-am plăcere de ei (Eclesiastul 12, 1).

Curat ca roua de april, nevinovat ca un copil, curat ca roua dimineții, acum când ești în floarea vieții, te vrea Iisus pe tine să vii la El acum, pe luminosul drum, și-n ostășia Sa, să-ți pui viața ta.

Vino, iubite tinere și tu în ceata cea mai frumoasă a tineretului ce cântă cu finici în mâini și vine la Domnul ca roua.

Doamne Iisuse, tineretul Tău vine la Tine ca roua. Primește-ne Doamne, iartă-ne păcatele și ia-ne în slujba Ta. Fă-ne curați ca roua și mulți ca picăturile de rouă în zorii dimineții, ca să-ți cântăm de-a pururi și să te slăvim de-a pururi, în vecii vecilor. Amin.

Ioan Marini, Isus Biruitorul, anul 1936, nr. 5, pag. 6