Dulcea părtășie cu Domnul (II) – Traian Dorz

Soțule sau soție! Voi aveți nevoie unul de dragostea celuilalt mai mult chiar decât de pâinea și de hainele și de banii voștri.

Iubiți-vă cu căldură neschimbată, proaspătă și dulce unul pe celălalt.

Soțule, iubește-ți soția ta așa cum este ea acum; nu aştepta până când va deveni aşa cum ai dori tu să devină!

Soţie, iubeşte-ţi soţul tău așa cum este el, până când, prin iubire, vă veți ajuta să ajungeți și unul și celălalt așa cum trebuie să fiți.

Căci și Hristos ne-a iubit pe noi tot așa. Ne-a iubit cum eram, până vom fi așa cum trebuie să fim, cum ne învață și ne dorește El să ajungem să fim.

Vorbiți mereu întraolaltă și vă întrebați de toate unul pe celălalt. Nu lăsați să treacă ceasuri și zile în care să nu vă spuneți și să nu vă întrebați nimic.

Nu țineți necaz unul pe altul (Coloseni 3, 19).

Nu lăsați niciodată să apună soarele peste mânia voastră, ci și când vă mâniați, să fie mânia iubirii, care se sfârșește totdeauna repede și cu un sărut dulce.

Cele mai nefericite clipe și cele mai negre gânduri sunt acelea care vă vin tocmai atunci când nu vă mai spuneți și nu vă mai întrebați nimic unul pe altul.

Dragostea lui Hristos să vă facă să acoperiți totul, să iertați și să uitați totul cu o astfel de iubire cum ne-a iertat și El nouă totul și cum ni le-a uitat și nouă pe toate Hristos, Preaiubitul nostru Mântuitor.

 

Traian Dorz, Mărturisirea strălucită