Arcadie Nistor – un bun ostaș al lui Hristos

Vezi continuarea

Domnul Iisus și-a pus amprenta total pe inima lui, pe viața lui, pe totul-tot. El nu ne întreba: Măi, voi ce faceți? Aveți lemne? Aveți ce mânca sau aveți cu ce vă îmbrăca? Niciodată! Ci ne spunea: Măi, aveți grijă să rămâneți lângă Domnul Iisus! Ne vorbea de Domnul Iisus permanent

Fratele Arcadie Nistor s-a născut pe acest pământ în data de 25 ianuarie 1924. A urmat 7 ani de școală în localitatea Volovăț (SV) și s-a predat Domnului la vârsta de 24 de ani, pe 23 mai 1948, în timpul unei permisii din armată. În toamna aceluiași an, pe 10 octombrie 1948 s-a căsătorit cu sora Valeria Moroz (fiica fratelui Ioan Moroz).

Cu o smerenie și înțelepciune aleasă și sfântă, fratele Arcadie a lucrat cu harnicie, din tinerețea sa și până la bătrânețe pentru propovăduirea evangheliei, nu doar în părțile Bucovinei, ci și prin multe alte zone ale țării. A fost unul din cei mai cunoscuți si pretuiți frati din țară.

În marele proces pe țară al Oastei Domnului din anul 1959, fratele Arcadie a fost unul dintre cei dintâi aleși și condamnați acolo. A suferit împreună cu ceilalți frați de cinste ai Oastei Domnului la Gherla, Periprava și Vadu Oii și, datorită capacității sale de a memora și reda din memore, a fost mult timp singura biblie la care au avut acces frații în închisoare.

A căutat întotdeauna nu bunăvoința oamenilor, ci plăcerea Voii lui Dumnezeu iar noi trebuie să îl prețuim și să îl urmăm ca un înaintaș vrednic ce ne-a fost.

Oricine se naște trebuie să și moară. Însemnat lucru este nu că mori, ci cum mori și ce lași în urma ta. Eu vă las puținul cinstit adunat cinstit. Dacă veți fi cinstiți, vă va ajunge. Vă las, mai presus, pilda vieții mele cu Hristos și un nume de care nu vă va fi rușine oriunde veți merge. Dacă veți folosi bine puținul ce vă las, vă va ajunge. Dacă veți trăi cu Hristos veți fi fericiți.
Arcadie Nistor (1924 – 2006)

La aniversarea a 10 ani de la trecerea la Domnul (16 decembrie 2006), vă invităm să urmăriți aici un scurt material documentar realizat de OasteaDomnului.info.

Top