Ioan Opriș de la Batiz
…Dacă ai chemare pentru misiunea Evangheliei
trebuie să fii hotărât să plăteşti preţul:
ori misionezi, ori demisionezi.
IOAN OPRIŞ (1907-1996)
Timp de 71 de ani fratele Ioan Opriș activează fără întrerupere în mișcarea de renaștere spirituală Oastea Domnului. În tinerețe are privilegiul de a lucra alături de preotul Iosif Trifa, inițiatorul mișcării, fiind unul din ucenicii săi importanți. Spiritul misionar al părintelui Trifa, profund dedicat lui Hristos, i se imprimă pentru totdeauna în suflet, astfel că Ioan Opriș se angajează cu hotărâre în lucrarea de vestire a Evangheliei, întemeind noi adunări ale Oastei Domnului.
Tată a nouă copii, este hărțuit și prigonit de regimul comunist, cu scopul de a-l face să se dezică de Hristos și de Oastea Domnului. Este arestat de două ori pentru activitatea sa misionară și petrece 7 ani în închisorile comuniste, însă nimic nu-l poate înfrânge. În lupta Oastei și a vieții a luptat mereu neobosit, de partea bună a baricadei, fără să accepte niciun compromis.
Cine l-a cunoscut nu-l poate uita.
La comemorarea celor 20 de ani de la trecerea fratelui Ioan Opriș în Veșnicie, rememorăm, printr-un scurt documentar TV, viața și lupta unui bun ostaș al lui Hristos. Filmul a fost realizat de AioniosMedia în colaborare cu Editura Traian Dorz, în anul 2007, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la nașterea fratelui Ioan Opriș.
Când prezentul nu ne oferă destule modele, le putem descoperi ușor în trecut. Personalitate distinctă a lucrării Oastei Domnului, fratele Ioan Opriș a lăsat o frumoasă pildă de curaj și statornicie în slujba Evangheliei. Să-i cinstim memoria urmându-i exemplul!