Tâlcuirea istoriei lui Iosif, fiul lui Iacov (IV)- Pr. Iosif Trifa

În numărul trecut spuneam că Domnul Iisus a fost și este marele Căutător de frați. El caută pe orice suflet pierdut. El ne caută pe toți. Dar, la rândul său, fiecare suflet pe care Domnul l-a căutat, l-a aflat și l-a scos din pieire, trebuie să se facă și el un mic căutător de frați.

Caut pe frații mei! Aceasta trebuie să fie parola oricărui suflet care l-a aflat pe Domnul și a scăpat la viață. Creștinismul a slăbit tocmai din pricina că creștinii au purtat această parolă, care face parte din miezul și ființa Evangheliei. Să știe că cel ce a întors pe cel păcătos de la rătăcirea căii sale, va mântui un suflet de moarte și își va acoperi mulțime de păcate. (Iacov 5, 20)

Orice creștin viu și luptător, tineri, bătrâni, bogați, săraci, învățați, neînvățați, trebuie să fie, să se facă un căutător de frați. Trebuie să se intereseze de sănătatea sufletească a fraților săi, a semenilor săi. Între căutătorii de frați trebuie să fie și tineri. Orice tânăr care l-a aflat pe Domnul și a scăpat din mrejile lumii, trebuie să caute pe frații lui cei pierduți în lume.

Du-te și vezi dacă sunt sănătoși frații tăi! Cu această solie a fost trimis Iosif la frații lui. Cu această solie ne trimite și Domnul Iisus, în căutare de frați, pe toți cei care au scăpat la viață. Fiecare suflet care și-a dobândit sănătatea prin Jertfa Crucii, trebuie să se intereseze de

sănătatea fraților săi. Fiecare tânăr care s-a tămăduit la picioarele Crucii, trebuie să se intereseze și el de sănătatea fraților lui, care zac bolnavi prin lume. Și fiecare surioară, scăpată la picioarele Crucii, trebuie să se intereseze de sănătatea surioarelor ei pierdute în lume.

Noi trebuie să stăm neîncetat sub porunca Domnului: mergeţi la fraţii voştri să vedeţi cum stau cu sănătatea lor cea sufletească.

Vino să te trimit la fraţii tăi! Iată-mă sunt gata, a răspuns Iosif.

Așa trebuie să răspundem și noi la apelul Domnului. Așa trebuie să răspundă și orice tânăr mântuit.

Preot Iosif Trifa, Ziarul „Isus Biruitorul”, anul 1949, nr 9, pag. 6