Chemare la Sibiu – Nelu Beg

Surori iubite și scumpi frați,

“Eu v-am născut, în Isus Hristos, prin Evanghelie”, zicea cu durere sfântul Pavel cândva către frații din Corint. Și tot cam la fel ne-ar putea spune și nouă azi, la toți, de pretutindeni, părintele nostru Iosif Trifa.

Sunt 80 de ani de la plecarea lui în veșnicie. S-ar cuveni din partea noastră un mic efort spre prețuire și spre neuitare. Desigur, ne putem ruga și acasă, putem vărsa o lacrimă oriunde, însă o dată la 80 de ani s-ar merita să ne cuprindem roată, cât mai mulți, în jurul crucii lui, și să cântăm sfielnic și cald “De n-ar fi fost de partea noastra”, conștienți și mulțumitori că, până aici, Dumnezeu a fost cu noi…

Ziceau cândva iudeii în Babilon, atârnându-și în sălcii harfele sfărâmate, “De te voi uita Ierusalime, să-și uite dreapta mea destoinicia ei”. Nu-l putem uita pe părintele nostru. Dacă suntem azi, duhovnicește, ceea ce suntem, e numai datorită lui, părintelui, ca cel dintâi chemat, și Domnului.

“Chiar de-ați avea zece mii de învățători, părinți aveti unul singur”… mai zicea sfântul Pavel.

– Veniți, fraților, cu toții, încă o dată, la Sibiu, cu mic, cu mare, pe ger ca și pe vreme bună, în 10 februarie, ora 12, în Dumbravă, la mormânt, la un ceas de taină cu Mântuitorul și cu cei ce-au trecut biruitori în veșnicie, urmând mult trudita vieții cale a părintelui nostru drag Iosif.

“De cerul gurii limba-mi s-alipească de nu-mi va fi la Tine inima”…

Să nu lăsăm ca babilonul de acum să zădărnicească anii buni de altădată și să ne fure podoaba scumpă a dragostei dintâi.

Va așteptăm cu bucurie!

Nelu Beg

NOTĂ: Cu ajutorul Domnului, adunarea de comemorare va fi transmisă în direct pe www.oasteadomnului.info.